Tannbleking

Tannbleking.

Tannbleking er en velprøvd og anerkjent måte å gjøre tennene lysere. Før tannbleking startes trenger du en grundig undersøkelse for å utelukke eller behandle huller, utette fyllinger eller tannkjøttsykdom. Tannblekemidler som har synlig virkning skal etter loven håndteres av tannlege.
Det virksomme stoffet i blekemidler er hydrogenperoxid eller vannstoff, H2O2.

Noen typer misfarging er lette å bleke, mens andre typer er mindre mottakelige.
Plastfyllinger eller kroner og broer blir ikke lysere. For å få et jevnt og godt resultat er det derfor viktig at tannbleking planlegges og gjøres av tannlege.

Virkningen av tannbleking holder seg gjerne i 2-4 år.

Tannlegen tar en avstøpning av kjeven som skal blekes, og sender til tanntekniker for støping av myk plastskinne. Skinnen tilpasses nøye i munnen for å hindre lekkasje. Så kan man bleke noen timer om gangen noen dager, og deretter vente og se hvordan fargen utvikler seg, før man etterjusterer der det trengs.

I en del tilfeller blir der noe ubehag med ising eller sårhet i tannkjøttet. Godt renhold og bruk av fluor og midler mot ising vil hjelpe.
Tenner som ser gule ut pga fortettet nerve etter skade, og tenner med medfødte fargeforandringer, er vanskelige å bleke.
Tannbleking frarådes ved daglig røyking, og særlig sammen med daglig alkoholbruk.
Rotfylte tenner som er blitt grå kan blekes innenfra, som regel med godt resultat.

Arken Tannlegesenter tilbyr undersøkelse, nødvendig forbehandling, rådgivning og tannbleking. Vi holder oss også oppdaterte på utvikling av nye teknikker og blekemidler.